A kozmetikai tetoválásról- kérdések és válaszok 

Fénykorát éli a tetováló ipar. Soha ilyen igény nem mutatkozott a tetoválásra, mint manapság. Amerikában a statisztikák szerint minden negyedik embernek van tetoválása és ez a szám csak nő. Természetes igény, hogy szebbek, dekoratívabbak szeretnénk lenni, ennek kézenfekvő megoldása a tetoválás készíttetése.

Amíg a férfiak a testüket dekorálják előszeretettel, addig a nők az arcukra tetováltatják a sminkjüket. Hogy az a smink milyen? Nagyon nem mindegy.

Hogyan válassz sminktetoválót?

A sminktetoválókra vonatkozó törvények állandóan változnak. Hol kérik a kozmetikusi végzettséget, hol nem. Pedig egy jó sminktetoválónak muszáj, hogy legyen rálátása a kozmetikára, a bőr szerkezetére, a bőr várható viselkedésére. Ezt a tudást egy laikus nem tudja felmutatni. Aki nem tud jól sminkelni, nem fog tudni jó sminktetoválást készíteni sem. Ez pedig nem otthon, a tükör előtt fog kiderülni, hogy megy e, hanem idegen nők arcán. Tehát a legfontosabb szempont, hogy olyan sminktetoválót válassz, akinek láttál már legyógyult, kész munkáját, és az a munka tetszett is neked, el tudnád képzelni a saját arcodon. Győződj meg róla, hogy a fotók saját munkákat mutatják be!

Ezek pl. az én munkáim, Photoshop nélkül!

Fájdalmas a sminktetoválás?

Ha egy szóban szeretnéd a választ: igen. De erre való a fájdalomcsillapító, zsibbasztó hatású krém, amivel a fájdalmadat meglepően eredményesen tudjuk csillapítani. Ma már megállja a helyét a kifejezés: fájdalommentes sminktetoválás

Hogyan történik a sminktetoválás?

Alapvető fontosságú, hogy kényelmes, tiszta, igényes környezetben tetováltass. A tetoválás eredményeképp egy nyílt seb keletkezik, ami fokozottan kitett mindenféle fertőzésnek. Fontos, hogy a tetováló tisztában legyen ezzel a kitettséggel, az alapvető higiéniai szabályokkal és be is tartsa azokat! Ha bármilyen kétséged merülne fel a szalon tisztaságával, a tetováló személyével kapcsolatosan, ne tetováltass ott! Keress egy olyan tetoválót, aki minden elvárásodnak megfelel.

Mennyibe kerül a tetoválás?

Az árak meglehetősen differenciáltak. Sok összetevő határozza meg, mennyibe fog kerülni egy tetoválás, nézzük sorban.

Az első és legfontosabb az anyagok ára. Egy jó tetováló gép nem filléres holmi, hozzá a tűmodulok ára is arányosan magas. Jól dolgozni csak jó géppel lehet, így egy igényes tetováló nem fogja sajnálni a pénzt a jó munkaeszközre. 

Ha pedig igényes munkát szeretne készíteni, kell hozzá megfelelő festék is. Jelenleg több, mint 100 féle festék van forgalomban, az összetételükre vonatkozóan nincsenek konkrét szabályozások. Ezt nem árt fejben tartani, a festék minőségétől függ ugyanis a tetoválás élettartama. Ha tehát feltűnően olcsó árlistát látunk, legyen gyanús, vajon miért, hogy lehet olcsó? Mi lehet abban a festékben, amit használ, vajon nem lesz baja a bőrünknek, ha bele kerül? Honnan származik az anyag, bevizsgált, engedélyezett, ellenőrzött a minősége?

Egy jó és tapasztalt tetováló nem fogja olcsón adni a munkáját, az eredményt viszont várhatóan 2-3 évig kell majd az arcodon hordanod!

Az általam használt termékcsalád: PermaBlend pigmentek

Hány alkalom alatt készül el egy tetoválás?

Jelenleg többféle tetoválási eljárás is van. A realisztikus, japán szálas szemöldök tetoválások csak nagyon ritka és szerencsés esetben állják meg a helyüket az első alkalom után, de a gépi tetoválásokra is vonatkozik, hogy a korrekció szükséges! Az árba én bele is kalkuláltam a korrekciót, mert a legtöbb esetben csak akkor mondhatjuk a tetoválásra, hogy elkészült, ha korrigáltuk. (Pl. Tetoválás közben a tetovált rész felduzzadhat, előfordulhat, hogy lelappadás után a szimmetria felborul, amit muszáj összhangba hozni.) A szálas technikáknál az egy alkalom pedig kifejezetten félkész munka, muszáj korrigálni!

A kozmetikai tetoválás ellenjavallatai/nagy figyelmet és óvatosságot igénylő állapotok:

 • keloidos sebgyógyulási hajlam
 • az arc bármely (baktériumos, vírus, gombás) fertőzése
 • a bőr szerkezetét megváltoztató bármely elemi elváltozás (anyajegy, hólyag, stb.)
 • szeborreás dermatitisz, ekcéma, vagy pszoriázis hámló periódusa
 • bármely egészségügyi állapot, amely fokozott vérzést okozhat (cukorbetegség, stb.),
 • bármely vér- vagy nyálkahártyán keresztül fertőző betegség
 • Roaccutan kúra
 • csökkent immunállapot (daganatos megbetegedések kezelési periódusában)
 • fémallergia
 • terhesség vagy szoptatás ideje
 • bármely vérhígító hatású gyógyszerkészítmény fogyasztása 

  Telefonos bejelentkezés: +3620/254 39 44

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ